Mais Alghanim Held the 2nd Culinary Competition for professional chefs
Mais Alghanim group recently held the second cooking competition for chefs in the kitchen team the kitchen of Mais Alghanim restaurant Sharq. It was attended by a selected jury of judges to review and give their opinions about the competitors.
The competition included the preparation of various types of dishes like appetizers, Salads, Main Courses and desserts where the participants competed to show their skills in cooking and preparing the delicious dishes, which won the hearts of the jury.
The competition was prepared and coordinated by the Corporate Executive Chef for Mais Alghanim Group Ziad Hilal and it was well organized by the human resources department and the management of Barakat Foods Company, Where in everything needed was provided to the competitors from cooking equipment and all required ingredients.
As for the results of the competition, both Kadro Yasouf and Guru Tamang won the gold medal for the best dish in the main dishes category, Rodolfo Florante won the gold medal for the Salads category, Yasser Ahmad also won the gold medal for appetizers category and Reymeil Quines won the bronze medal for the desserts category.
The competition is the second held by the Mais Alghanim restaurants group in order to give the kitchen team the freedom to show their creativity and their ability to cook and also to create exciting and competitive environment so that each contestant can show from their knowledge and skills in working with the kitchen team. In addition to this, also identify new dishes from different international cuisines and give them the freedom to choose which category they wish to compete in.
Speaking to Mr. Chawki Barakat, he said that “the second culinary competition falls under a group of different activities done by Barakat Foods to identify the employee’s efficiency and to showcase their inspiration by giving them freedom to practice their talent in cooking”.
He also added “We are trying as much as possible to develop staff skills through training in various modern culinary sector and the latest techniques as well as the opportunity to develop their skills and personal development to achieve career success that they wish for “.
Worth noting that Mais Alghanim Group, which was founded in 1953 is one of the most prestigious institutions dealing with hospitality services in Kuwait, with branches located across Kuwait, in addition to the Outside Catering‘s professional crew and a wide experience in the field of genuine hospitality.
مطعم ميس الغانم يقيم مسابقة الطهي للمحترفين من الطهاة شملت مختلف أنواع الأطباق الرئيسية والسلطات والمقبلات والحلويات
أقامت مجموعة مطاعم ميس الغانم مؤخراً مسابقة الطهي الثانية للمحترفين من فريق المطبخ وذلك في الفرع الرئيسي بالشرق، وحضر هذه المناسبة مجموعة مختارة من الحكام لتقييم وإعطاء الآراء حول مشاركات المتنافسين.
شملت المسابقة على إعداد وتحضير مختلف أنواع الأطباق والسلطات والمقبلات والحلويات حيث تنافس المشتركون على إظهار مهاراتهم في طهي وتحضير العديد من الأطباق الشهية والتي نالت على استحسان لجنة التحكيم.
تم الإعداد والتنسيق لهذه المسابقة من قبل الشيف العمومي لمجموعة مطاعم ميس الغانم زياد هلال وبتنظيم رائع من قبل فريق الموارد البشرية وإدارة شركة بركات فودز، حيث تم توفير كل مايحتاجه المتنافسون من معدات طهي ومكونات التحضير المناسبة.
وعن نتائج المسابقة فقد حاز كل من قدرو يوسف مختار وغورو تامانج على الميدالية الذهبية لأفضل طبق من فئة الأطباق الرئيسية، وحصل رودولفو فلورانتي على الميدالية الذهبية عن فئة السلطات. كذلك حصل الموظف ياسر أحمد على الميدالية الذهبية عن فئة المقبلات، وحصل رايميل كوينس على الميدالية البرونزية عن فئة الحلويات.
وهذه المسابقة هي الثانية التي تقيمها مجموعة مطاعم ميس الغانم في إطار إفساح المجال أمام فريق المطبخ لإظهار إبداعاتهم وقدراتهم في الطهي وخلق جو تنافسي مثير بحيث يظهر كل متنافس ماتعلمه من خبرته في العمل مع فريق المطبخ بالإضافة إلى التعرف على أطباق جديدة من مختلف المطابخ العالمية مع إعطائهم حرية اختيار الفئة التي يرغبون في التنافس عليها.
وبالحديث مع السيد شوقي بركات ذكر بأن " مسابقة الطهي الثانية تأتي في إطار مجموعة نشاطات مختلفة تقوم بها شركة بركات فودز للتعرف على كفاءة موظفيها وإظهار الجانب الإبداعي لديهم بمنحهم الحرية في ممارسة هواياتهم المختلفة ومن بينها الطهي بالطبع" مضيفاً " نحاول قدر المستطاع أن نصقل مهارات الموظفين من خلال التدريب على مختلف المهارات الحديثة في قطاع المطاعم وأحدث أساليب الطهي بالإضافة إلى إتاحة الفرصة لتطوير مهاراتهم الشخصية وتنميتها ليحققوا النجاح الوظيفي الذي يتمنونه ".
الجدير بالذكر أن مجموعة مطاعم ميس الغانم التي تأسست في العام 1953 تعد من أعرق المؤسسات التي تعنى بخدمات الضيافة في دولة الكويت، مع العديد من الفروع المنتشرة في أنحاء الكويت تقدم لكافة الزوار خدمات الضيافة الإستثنائية من خلال صالات مطاعمها في الشرق - شارع الخليج العربي أو في المهبولة - مجمع سبونز. كذلك خدمة التوصيل إلى المنازل والمنتشرة في المناطق الرئيسية في الكويت مع أسطول من سيارات التوصيل بالإضافة إلى خدمة الحفلات الخارجية مع طاقم عمل محترف وذو خبرة وباع طويل في مجال الضيافة الأصيلة.